Ideaal is het handige schuifbare schermpje het ColorScreen. Je gebruikt deze in combinatie met de Maxi Cosi Zonnekap, als je kindje last heeft van de zon, en/of verblind wordt door de zon, kun je het handige ColorScreen gebruiken. Ook in de auto is het fijn dat je geen losse doek over de Maxi Cosi legt, als het in het geizicht van de baby valt tijdens het rijden, kun je het niet weghalen! Het ColorScreen blijft gewoon op z'n plaats, omdat het over de beugel van de Maxi Cosi wordt gedragen. Ook al gaat je kindje er aan trekken als het wat ouder is, het zal niet van de beugel van de Maxi Cosi getrokken kunnen worden.

Ook als het waait of licht regent is het fijn dat je het 'gordijntje' even wat lager kan schuiven, of als het koud is, en je de tocht een beetje uit de Maxi Cosi wil houden.
Met extreem warm weer is het verstandiger om geen ColorScreen of zelfs een Zonnekap te gebruiken. Onder de kap kan het nog warmer als buiten worden, en dat kan gevaarlijk zijn. Met normaal zonnig weer is het natuurlijk juist een uitkomst!